500 g

Listové těsto

Listové těsto je druh těsta používaný při přípravě slaných i sladkých pokrmů. Je to tenká vrstva těsta, která se skládá z mnoha tenkých vrstev, což vytváří lehkou a křehkou texturu po upečení. Listové těsto se připravuje základně z mouky, vody a soli, přičemž mezi vrstvy se vkládá máslo nebo jiný tuk. Tímto postupem vznikne řada vrstev těsta a tuku, což dává listovému těstu jeho charakteristickou křupavost a vynikající chuť. Listové těsto se používá k přípravě různých pokrmů, jako jsou slané pirohy, štrúdl, croissanty nebo sladké dezerty. Je také oblíbené při pečení různých druhů koláčů.

Složení
pšeničná mouka, pitná voda, tažný a stolní margarín, kvasný ocet lihový, jedlá sůl, kvas světlý, sušené deaktivované droždí, kurkuma
Návod k použití
v předehřáté troubě na 200 °C - 230 °C po dobu 15-25 min. prudce, neotvírat troubu, volněji dopékat
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 1549 kJ / 372 kcal Tuky 24 g, z toho nasycené mastné kyseliny 12 g Sacharidy 33 g, z toho cukry 0,7 g Bílkoviny 6 g Sůl 0,51 g
Trvanlivost
12 dní