4 - 6 porcí 120 minut

Jemný šumavský guláš

INGREDIENCE
600g vepřové plece
60g rostlinného tuku
100g cibule
15g mleté papriky
3dl vody
sůl, pepř
200g čerstvých hub nebo žampionů (hrstka namočených sušených hub)
5 dl mléka
250g smetany
40g hladké mouky
100g paprikových lusků
150g rajčat

POSTUP
Maso nakrájíme na menší kostky. Na tuku dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájené houby, mléko rozšlehané se smetanou a moukou, povaříme asi 20 minut a vložíme na kostičky nakrájené čerstvé papriky a rajčata. Vše ještě chvíli povaříme a dochutíme.
DOPORUČENÁ PŘÍLOHA
Každý jedlík ocení k tomuto guláši náš houskový knedlík.

"Knedlíky recepty" Knedlíky recepty

Jste milovníky kvalitních knedlíků domácí výroby? A to nejen klasických kynutých, ale i karlovarských, vídeňských či vícezrnných? U nás si určitě vyberete! Použít je můžete jako přílohu k některému z našich vybraných receptů!