6 porcí 120 minut

Králík po doudlebsku

INGREDIENCE
1000 g králíka
60 g slaniny
sůl
3 stroužky česneku
75 g rostlinného tuku
100 g cibule
2 dl vody
350 g uzeného bůčku
25 g hladké mouky

POSTUP
Králíka nasekáme na porce, protkneme slaninou a potřeme česnekem utřeným se solí. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme porce králíka, podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200 - 220 °C s občasným přeléváním šťávy. Uzený bůček uvaříme do poloměkka, nakrájíme na porce a dáme dopéct s králíkem. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
DOPORUČENÁ PŘÍLOHA
Doporučujeme náš bramborový knedlík nebo vídeňský knedlík.

Bramborové knedlíky recepty"Recepty"

Zlato, které lze jíst. Tak by se daly nazvat naše bramborové knedlíky, které se dají servírovat na všechny možné způsoby. Nejen klasicky jako příloha, ale třeba i plněné. Bramborové knedlíky vyrábíme na slano plněné uzeným masem či na sladko v podobě taštiček či šulánků!